Meet the team • Mert

sous-chef Mert
Gestart als afwasser op 13-jarige leeftijd…vandaag werkt Mert als souschef bij Nonam. Het toonbeeld dat je kan bereiken wat je wil als je er je hart en ziel inlegt.

Je hebt internationale ervaring. Hoe is de gastronomie of de voedingssector voor jou veranderd in de afgelopen jaren?

Toen ik begon, was er veel top-down communicatie en een hiërarchische structuur tussen de functies. Voor mij is dit volledig veranderd. Niemand is nog bezig met posities, iedereen is veel meer betrokken en leert van elkaar. Chefs hebben een andere mentaliteit, waarbij ze meer nadruk leggen op het motiveren van hun team. Het gaat niet langer om één persoon die orders uitdeelt. Het draait om een team dat samenwerkt om een unieke culinaire ervaring te creëren.

Zie je dit ook bij Nonam?

Absoluut. Bij Nonam krijg je de kans om je waarde te laten zien, je creativiteit te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Ik vertel vrienden en familie vaak dat “2 jaar bij Nonam gelijk staat aan 5 jaar ervaring bij een ander restaurant.” 

Waarom? Omdat je snel moet kunnen schakelen tussen patisserie, het koude en warme gedeelte. En Karel creëert een omgeving die je stimuleert om verantwoordelijkheid te nemen.

Je bent al twee jaar bij Nonam. Hoe is Nonam veranderd?

We bieden nog steeds dezelfde kwaliteit en creativiteit in onze gerechten. Maar voor mij is het werkproces volledig veranderd. Veel meer efficiëntie en duidelijke instructies. Een goed georganiseerd team draagt bij aan een soepelere service.

Waarom zouden mensen een bezoek moeten brengen aan onze gastrobar?

Veel mensen geven de voorkeur aan het gastronomische restaurant, omdat we daar bekend om staan. Maar de gastrobar is een heel cool concept. Het biedt een ontspannen sfeer en echt lekker eten. Ik vind het geweldig dat we enkele signature gerechten hebben gemaakt zoals onze oester met kalamansi, onze gegrilde tarbot en… onze grote boule de berlin, voor een perfect zoet einde.

Wat zijn jouw favoriete gerechten die je hebt gemaakt bij Nonam?

Voorgerecht: zeebaars met zwarte radijs


Hoofdgerecht: kip gevuld met foie gras, witte asperges en fine champagne


Dessert: Turks raki-ijs, een van mijn eigen creaties waar ik erg trots op ben

Share the Post:

Don't call it a dream,
call it a plan, give us a call.

TELEFOON: 09 329 49 14

E-MAIL: RESTAURANT@NONAM.BE

ADRES: SLUIZEKENKAAI 1, 9000 GENT

FOLLOW OUR MAGIC NIGHT AND DAY

Don't worry,
we are minimalists.
we won't spam you.

Sluizekenkaai 1
9000 Gent
+3293294914
nonam.be
restaurant@nonam.be
hotel@nonam.be

© 2023 All rights reserved Nonam

Deze website gebruikt cookies om een optimale gebruikerservaring te garanderen op de website.